Hotstonemassage

Hotstonemassage

Deze vorm van massage wordt nog niet zo lang toegepast in onze westerse wereld. Bij andere volkeren zoals in China, Japan, Hawaii, India, Mayas en indianen in de USA werd al duizenden jaren gebruikt gemaakt  van stenen  en kristallen voor rituelen en healing. Stenen en mineralen werden gebruikt vanwege hun krachten en genezende werking. In 1993 werd de hotstone  massage herontdekt door Mary Nelson. Sindsdien is deze vorm van massage geïntroduceerd in onze westerse samenleving en niet meer weg te denken.

 

Voor de hotstone massage worden Basalt stenen  gebruikt. Deze stenen zijn ontstaan door de lava van vulkanen. Deze afgekoelde basalt stenen lagen miljoenen jaren in rivierbeddingen. Door een natuurlijk proces van de stromingen van het water, zand en stenen hebben ze hun mooie ronde vormingen gekregen. Deze natuurlijke stenen bevatten tal van mineralen en is een van de meest voorkomende stenen op onze planeet. Basalt is een hard vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid, hierdoor houden de stenen de warmte goed vast. De basalt stenen waren dus ooit eerst vloeibare lava en hebben enorme energetische krachten doorgaan bij een vulkaaneruptie. Net als kristallen bevatten basaltstenen energetische en genezende krachten.

 

Bij een hotstone massage worden verschillende formaten basaltstenen opgewarmd in een specifiek bad met water met een temperatuur tussen de 45C en 55C. Het lichaam wordt eerst met de handen gemasseerd en daarna met de warme basaltstenen. Sommige stenen worden op specifieke plekken op het lichaam gelegd zoals rug, handen etc. Andere stenen worden gebruikt om de spieren mee te masseren.

 

Een hotstone massage is een warmte massage, een regelrechte weldaad voor lichaam en geest. Het geeft een zalig ontspannend effect. Het is een krachtige en diepe massage. Zowel bij vrouwen en als bij mannen erg geliefd. De basaltstenen houden de warmte lang vast en dringt diep door in de spieren en zorgt voor een diepe relaxatie terwijl de druk van de warme stenen zorgen voor een “ stretching effect”  op de spieren. De massage bestaat uit voornamelijk uit lange cirkelvormige strijkingen. De combinatie van warmte en beweging maakt de massage zeer effectief.

 

Een hotstonemassage is geschikt bij:

Een hotstonemassage is niet geschikt bij :

Raadpleeg altijd eerst een arts als je een van de volgende aandoeningen hebt: diabetes, hart en vaatziekten, verhoogde bloeddruk, als je zwanger bent.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?