Stoelmassage

Stoelmassage

De Stoelmassage is een korte en activerende maar ook een ontspannende drukpuntmassage ter preventie en/of behandeling van klachten. De massage duurt ongeveer 20 minuten. De masseur heeft een speciaal ontworpen ergonomische massagestoel, die voor iedereen op de juiste en comfortabele houding kan worden ingesteld. Hierdoor is deze massage voor iedereen toegankelijk, een andere toegankelijkheid voor sommige mensen is dat door de kleding heen gemasseerd wordt, met hoeft dus niet uit de kleren voor een massage. Ook voor mensen met rugproblemen en normaliter moeite hebben om op een massagetafel te komen biedt deze vorm van masseren uitkomst.

De masseur werkt met zijn duimen, handpalmen, elleboog over de kleding heen. Rug, schouders, armen, handen, hoofd en nek worden met de drukpuntmassage behandeld. Dit resulteert voor rust in het lichaam, ontspannen spieren en een betere doorbloeding.

De drukpunt oftewel acupressuur is een oude geneeskunst met zijn oorsprong in China. Hierbij worden de vingers gebruikt om druk uit te oefenen op belangrijke punten op de huid om zo de zelfgenezende krachten van het lichaam te stimuleren. Het geeft vervolgens ontspanning in de spieren, stimuleert de bloedcirculatie  en geeft Prana levenskracht aan het lichaam.

De stoelmassage is vooral populair bij bedrijven. Door periodiek een stoelmassage aan te bieden aan werknemers kan dit helpen om het ziekteverzuim laag te houden.  De stoelmassage stimuleert de motivatie, verbetert de werksfeer, lichamelijke / RSI klachten verminderen of kunnen worden voorkomen en zo uiteindelijk kostenbesparend kan zijn voor een bedrijf. Als bedrijven stoelmassages inzetten als onderdeel van het ARBO plan, de stoelmassage in werktijd plaats vind en door de werkgever wordt bekostigd dan kan dit een belastingvoordeel opleveren. Zo lijkt een stoelmassage alleen maar voordelen te hebben voor de werkgever. Uiteraard ook voor de werknemers, omdat die zich er beter door voelen en hun werk beter kunnen uitvoeren.

Als er al klachten zijn, bijvoorbeeld spanningen in nek en schouders, dan kan een stoelmassage veel verlichting geven en zorgen dat werknemers het werk weer snel kunnen hervatten.

Stoelmassage hebben de volgende effecten;

Stoelmassage zorgt ervoor dat mensen zich meer bewust worden van hun lichaam. Zo leert men beter te “luisteren” naar de signalen van hun lichaam en nemen zelf sneller maatregelen, betere werkhouding, meer bewegen, regelmatig rekken en strekken in korte pauzes.

Ik verzorg stoelmassages zowel particulier als voor bedrijven en beurzen. De tarieven voor een  stoelmassage op locatie is afhankelijk van de kwantiteit, frequentie en duur van de massage. Dit gaat vooraf in overleg en wordt contractueel vastgelegd.

Een stoelmassage in de PRANA praktijk duurt 20 minuten.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?