Reiki

“ Met Reiki krijg je de energie om weer in balans te komen”

Wat is Reiki?

Mikao Usui ( 1865-1926) was geboren in Japan. Er bestaan diverse visies op zijn levensverhaal. Een ervan is dat Usui op een berg in Kurama 21 dagen ging mediteren. Op de 21e dag kreeg Usui een moment van verlichting. Hij ontwikkelde aan de hand van deze ervaring een healing systeem, dat Usui Shiki Ryoho ( Usui healingsysteem) werd genoemd, beter bekend als Reiki.

Het woord Rei komt uit het Japans en betekent: heilig, universeel, spiritueel bewustzijn

Het woord KI betekent: levenskracht, vitale kracht die levende wezens bezield en levensenergie, de Prana.  Deze energie zit overal om ons heen en ook in ons. Het is neutrale energie  die verantwoordelijk is voor alle materie en al wat leeft. Mensen en dieren en ook zaken, gebeurtenissen hebben deze energie nodig om op een goede manier te leven, te zijn en te gebeuren.

Reiki of levensenergie is er altijd al geweest, het is dus niet uitgevonden door Usui.

Usui werd zich er echter bewust van, gaf er een naam en handen en voeten aan door middel van zijn healing methode. Reiki is geen religie of verbonden met een godsdienst. Reiki is een vorm van alternatieve zorg en kan worden gezien als een aanvulling naast reguliere zorg. Het kan helpen om lichamelijk, emotioneel en mentaal de balans te herstellen ( bij klachten altijd eerst een arts raadplegen). Reiki wordt vaak gebruikt om emoties  of trauma’s uit het verleden te helen, innerlijke kracht en rust in je zijn en inzicht krijgen in het doel van je leven, om je bewustzijn te vergroten en energie blokkades in de chakra’s op te heffen. Reiki zorgt ervoor dat de energiebanen weer vrij komen.

Reiki betekend letterlijk Levensenergie en laat op een natuurlijke manier de energie weer door je lichaam stromen.

Je kunt zittend of liggend Reiki ontvangen met je kleding aan. Het is prettig om ruim zittende en niet knellende kleding te dragen en de schoenen uit. Een behandeling kan van een half uur tot een uur duren. Degene die Reiki geeft legt zijn handen ( handen zijn het Reikikanaal) op diverse plekken op het lichaam. Degene die Reiki geeft is intermediair ( doorgeefluik) van universele levensenergie aan de ontvanger. Als ontvanger hoef je niets te doen en alleen maar genieten van de te ontvangen energie. Als ontvanger kun je tintelingen ervaren in je handen, voeten of hoofd en een ontspannen gevoel.

 

 Ik bezit mijn Reiki First degree  in de Usui Methode.

Een Reiki sessie duurt ongeveer 60 minuten inclusief voor en nabespreking.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?