Ontspanningsmassages

Ontspanningsmassages

In mijn praktijk PRANA biedt ik een aantal verschillende vormen van ontspanningsmassages aan.

Ontspanningsmassages zijn een van de meest bekende massagevormen. In de oosterse filosofie worden deze massages al duizenden jaren toegepast en is dit een onderdeel in het dagelijks leven. Als je ooit op reis bent geweest in Azië dan zie je daar letterlijk op iedere straathoek een massagesalon. Je kan dan even je voeten of onderbenen laten masseren op straat of binnen een complete lichaamsmassage.  In de westerse wereld wordt dit nog snel beschouwd als een luxe wat je maar een keer in de zoveel tijd laat toepassen.  Of je wordt gemasseerd als je een aandoening hebt en een fysiotherapie behandeling moet ondergaan. Dit heeft dan als doel om plaatselijk een blokkade of aandoening te verhelpen.

Een ontspanningsmassage is een zachte en rustige massage die de spieren ontspant en zorgt tegelijk ook voor een mentale ontspanning. Het helpt om je stress-level te verminderen omdat men een druk bestaan heeft, hoge werkdruk, en allerlei verplichtingen thuis bij familie en vrienden, of stramme spieren doordat men veel dezelfde houding heeft thuis of op het werk. Stress is een zeer vervelend fenomeen en kan diverse lichamelijke klachten veroorzaken zoals;

Regelmatig een massage ondergaan werkt preventief omdat het lichaam deze ontspanning opslaat in het lichaamsgeheugen en hier elke keer weer aan kan refereren. Dit kan een herhaling van klachten voorkomen. 

Een ontspanningsmassage heeft veel positieve invloeden op lichaam en geest;

Afhankelijk van de tijdsduur van de massage masseer ik de achterzijde en voorzijde van het lichaam. Letterlijk een massage van hoofd tot tenen. Ik maak hierbij gebruik van verschillende technieken;

Deze verschillende technieken zorgen vooral voor ontspanning en rust voor lichaam en geest. Bepaalde druk kan in overleg met de klant altijd aangepast worden, juist intenser of zachter.

In bepaalde gevallen is een massage juist niet aan te bevelen, de zogenaamde contra-indicaties. In overleg met de masseur kan er gekeken worden of de massage wel of gedeeltelijk wordt ingezet. Stel de masseur altijd op de hoogte van:

Je lichaam en geest weer tot rust brengen, je krijgt weer PRANA….. je voelt je levensenergie weer stromen

Praktische informatie over de praktijk

Ik ben zeer hygiënisch ingesteld in het geven van massages. De klant wordt gemasseerd in een schone en warme praktijkruimte met schone handdoeken en materialen. Ik masseer uitsluitend met een neutrale plantaardige (warme) olie en niet met chemische olie. Desgewenst kan er een olie gebruikt worden met een aroma, dit is een etherische olie die ik zelf meng. De privacy van de klant staat bij mij hoog in het vaandel. Ik hanteer een integere houding en ik verstrek dan ook geen enkele informatie aan derden.

Praktische informatie voor de klant

Hygiëne is belangrijk bij een massage, zorg dat je kort van te voren gedoucht hebt. Naast dat het hygiënisch is, is het ook een moment om je lichaam en geest voor te bereiden voor de massage. Trek makkelijke loszittende kleding aan. Onderga niet met een al te volle maag een massage. Je hoeft geen handdoeken mee te nemen, tenzij je graag je eigen handdoek meeneemt. Er is geen mogelijkheid om na de massage te douchen. Na de massage wrijf ik met olie absorberende handdoeken de meeste olie van het lichaam, de natuurlijke olie die resteert is een weldaad voor de huid.

De volgende ontspanningsmassages zijn mogelijk

30 minuten: rug schouders, nek en hoofd

60 minuten: hele achterzijde lichaam

90 minuten: voor en achterzijde lichaam

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?